ZONNEPANELEN

Zonnepanelen

zonnepanelen goedkoper, rendement verbeterd

Een set van 10 zonnepanelen kost inclusief omvormer, installatie en btw ongeveer 4.700 euro (prijs maart 2019). De btw kun je terugvragen van de Belastingdienst: dat scheelt nog eens 760 euro. Zonnepanelen hebben een rendement dat vergelijkbaar is met 6 procent spaarrente. Daarmee zijn ze niet alleen goed voor het klimaat, maar ook een heel slimme investering.

Populair

Steeds meer Nederlanders ontdekken de voordelen van zonnepanelen: inmiddels liggen ze op ruim een half miljoen huizen. Een set van 10 panelen (3.000 Wattpiek) levert jaarlijks 2.600 kWh stroom: bij het energiebedrijf zou je daar op dit moment 600 euro voor betalen (prijspeil 2019). Met je zonnepanelen spaar je dit bedrag elk jaar weer uit, want jouw panelen wekken jaar in, jaar uit gratis stroom op. Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen, vraag dan een paar offertes aan: er zijn flinke prijsverschillen, dus prijzen vergelijken loont.

Zes, tien of achttien zonnepanelen?

Hoe meer zonnepanelen je neemt, hoe (relatief) voordeliger je uit bent. Dat komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. Een set van 6 panelen kost bijvoorbeeld 1,73 euro per Wattpiek, een set van 18 panelen slechts 1,40 euro per Wattpiek (prijzen maart 2019, inclusief installatie). Je kunt het ook omrekenen naar een prijs per paneel: bij een set van 6 panelen kost een paneel 520 euro (inclusief installatie), bij een set van 18 panelen is dat 420 euro. In de praktijk geven verkopers van zonnepanelen meestal geen prijs per paneel.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Ontdek met de Zonnescan hoe geschikt uw dak is voor het plaatsen van zonnepanelen.

Gaan mijn panelen wel 25 jaar mee?

De door de partners van 033Energie geleverde panelen zijn door het Duitse TÜV goedgekeurd en voldoen aan de hoogste garantie-eisen. De productgarantie bedraagt 10 jaar en de opbrengstgarantie 25 jaar.

Interview met Bert Bos over het collectief aanschaffen van zonnepanelen