DUURZAME MAATREGELEN

duurzame maatregelen

Meer wooncomfort en lagere energielasten

Met het verduurzamen van je woning, bespaar je niet alleen energie, maar verbetert ook je wooncomfort. Het is slim om enkelvoudige maatregelen uit te voeren als no-regret maatregelen. Dat wil zeggen dat de verschillende maatregelen in een logische volgorde worden uitgevoerd en bij elkaar een geheel vormen. De adviseurs van 033Energieloket helpen u met onafhankelijk advies en met het vinden van uitvoerende partijen.

Gevel isoleren

Spouwmuurisolatie brengt niet alleen het energieverbruik van uw woning fors omlaag, het verhoogt ook het wooncomfort. Met het na-isoleren van de gevels kunt u elk jaar tot zo’n € 550,- besparen.

Dak isoleren

Het isoleren van het schuine dak van een zolderverdieping is snel uitgevoerd en levert een forse besparing op; voor een gemiddelde eengezinswoning zo’n € 650,-. En dat elk jaar opnieuw!

Vloer isoleren

Het isoleren van de begane grondvloer is energiebesparend en sterk comfortverhogend. Een goed geïsoleerde vloer kan een besparing op de energierekening opleveren van zo’n € 200,- per jaar.

Zonnepanelen

Met zonnepanelen wekt u direct uw eigen energie op. De verwachte besparing bij een installatie van negen panelen bedraagt circa € 450,- per jaar. Het financiële rendement bedraagt 7-10 procent.

Warmtepomp

Helemaal van het aardgas af: dat kan met een volledig elektrische warmtepomp. Hij doet alles wat je cv-ketel ook doet: je huis verwarmen én warm water leveren. Comfortabel en klimaatbewust,

Verwarming

Met een hoogrendement (HR107) combiketel verbetert het comfort in uw woning en bespaart u ruim € 200,- per jaar aan energiekosten in vergelijking met een traditionele VR combiketel.

Ventilatie

Goed ventileren is nodig voor je gezondheid. Toch heeft 1 op de 10 woningen schimmel, bevat de helft van de woningen tabaksrook en is in veel huizen meer fijnstof aanwezig dan buiten. Ventilatie kan vaak beter.

Nul-op-de-meter

Je eigen woning laten renoveren naar Nul-op-de-Meter heeft veel voordelen. Een woning zonder energierekening, met een eigentijds uiterlijk, comfortabel en met een gezond binnenklimaat.

Geïsoleerd glas

Tot 15 procent van de warmte in huis kan verdwijnen via niet of slecht geïsoleerde ramen. HR++-glas levert een jaarlijkse besparing op van circa € 300,-! Bovendien is goed geïsoleerd glas zeer comfortabel.

Ledlampen

Ledlampen hebben een veel hoger rendement dan gloei- en spaarlampen. Met een zeer lage energieverbruik en een levensduur van 10 tot 25 duizend branduren!

Deskundig advies nodig?

Onze adviseurs helpen u deskundig op weg!