JAREN 30 WONING VERDUURZAMEN

Modelwoning jaren '30

Nul-op-de-meter-concept jaren ’30-woning

033Energie heeft een Nul-op-de-Meter concept ontwikkeld voor het duurzaam renoveren van een jaren ’30-woning, met behoud van het authentieke karakter. Hierbij wordt de woning optimaal geïsoleerd (begane grondvloer, voor-en achtergevel en dak). Na het aanbrengen van de nieuwe isolatie aan de buitenzijde worden de gevels voorzien van een nieuwe, dunne metselsteen van het hetzelfde type en kleur als de bestaande steen, waardoor het karakteristieke gevelbeeld behouden blijft.

De woning krijgt ook een nieuwe energiezuinige lage-temperatuur verwarmingsinstallatie. Via de bijbehorende radiatoren wordt bovendien de ventilatie per ruimte geregeld. Een warmtepomp die warmte aan de buitenlucht onttrekt vormt het hart van de nieuwe installatie. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de gebruiker kan de installatie worden uitgebreid met een zonneboiler.

garantie

De werkzaamheden worden onder garantie van BouwGarant uitgevoerd. Voor dit Nul-op-de-Meter concept geeft BouwGarant bovendien een unieke energie-prestatie-garantie. Dat wil zeggen dat BouwGarant de berekende energieprestatie gedurende tien jaar garandeert!

totaalconcept

Samengevat omvat het volledige Nul-op-de-Meter concept voor een jaren ’30-woning:

- vernieuwen en isoleren van de begane grondvloer;
- isoleren en vernieuwen van voor- en achtergevel;
- isoleren en eventueel vernieuwen van het dak;
- aanbrengen van zonnepanelen op het dak (indaksysteem);
- installeren van een luchtwarmtepomp;
- installeren van een lage temperatuurverwarmingssysteem;
- aanbrengen van ventilatiesysteem;
- optioneel kunnen er interne verbouwingen en/of uitbouwen worden gerealiseerd.

leningen en subsidies

Dit Nul-op-de-Meter concept kan deels worden gefinancierd met een Groene lening of subsidie. Onze adviseurs helpen u graag op weg. Desgewenst kan het concept ook stap-voor-stap worden gerealiseerd, door middel van zogenaamde no-regret maatregelen.

partners

Het Nul-op-de-Meter-concept voor de jaren ’30-woningen is ontwikkeld door Bloemendal Bouw en Seinen Projectontwikkeling, met behulp van een subsidie van de Economic Board Utrecht en de VNG (Innovatieve Aanpakken).

modelwoning

Er is een modelwoning gerealiseerd in het Soesterkwartier in Amersfoort. Deze woning is een aantal keren per jaar te bezichtigen. Neem contact met ons op als u hier aan deel wilt nemen.

Interview met Marieke, eigenaar gerenoveerde jaren '30 woning

Wilt u meer informatie of een modelwoning bezoeken?

Wilt u meer informatie over Nul-op-de-Meter concepten? Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met u op.