NIEUWSBRIEF VVE’S

Nieuwsbrief februari/maart 2019

Duurzame-VvE is een samenwerking tussen de regio’s Eemland en Gooi en Vechtstreek. We helpen VvE’s verduurzamen en begeleiden hen in de wirwar van regels, subsidies en instanties.

Agenda platformbijeenkomsten

Duurzame VvE krijgt als platform steeds meer gestalte. Ook dit jaar organiseren we maandelijks een regiobijeenkomst.. Onder andere over financiering, waarom nu beginnen met verduurzamen, inspirerende voorbeelden en over het proces van advies tot uitvoering. Deze themabijeenkomsten zijn gratis bij te wonen. Bekijk hier de agenda!

Financieringsopties voor verduurzaming

Op 21 maart gaan Fiona Hamberg, accountmanager van het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) en Henk Seinen van Seinenergie, in op de financieringsmogelijkheden voor de verduurzaming van VvE-complexen. Het NEF biedt aan VvE's een financiering tot 65 duizend euro per appartement. Aan welke eisen moet je als VVE voldoen om hier voor in aanmerking te komen? Bekijk het programma en meld je aan!

Broodje aap!

Mensen  zeggen vaak dat verduurzaming van een appartementencomplex kansloos is. Gelukkig kunnen we dat weerleggen. Jazeker, het vraagt om flinke investeringen en veel kennis van zaken. Maar daar is een mouw aan te passen. Lees meer

Impressie van VvE Verdiweg met zonnepanelen op gevels

Living lab

Duurzame VvE brengt het Happy Balance NOM-renovatieconcept in een 'living lab' aan de Verdiweg in Amersfoort in de praktijk. Deze innovatieve aanpak kenmerkt zich door een goede balans tussen standaardisatie, prefabricage en de mogelijkheid tot het bieden van maatwerk. In het Happy Balance renovatieconcept worden doorlooptijd, kosten en overlast voor bewoners geminimaliseerd. Lees meer

Verduurzaming VvE Hamershof klaar

Bloemendal Bouw werkte ruim een jaar aan het verduurzamen van appartementencomplex Hamershof in Leusden. Inmiddels zijn de  97 woningen gereed. Natuurlijk gasloos en energieneutraal. Wil je dit eens met eigen ogen aanschouwen? Vraag dan naar de mogelijkheden van een excursie.