OVER 033ENERGIELOKET

Centrum Duurzaam Renoveren in Amersfoort

het energieloket van amersfoort

033Energieloket is het Energieloket van de gemeente Amersfoort. Je kunt er terecht met vragen over zonnepanelen, gevel- vloer- en dakisolatie, nul-op-de-meter-renovaties, financiering van energiebesparende maatregelen en subsidies. Desgewenst helpen we je met het vinden van een uitvoerend bedrijf.

033Energieloket is gevestigd in het Centrum voor Duurzaam Renoveren, Modemweg 3 te Amersfoort (bedrijventerrein De Hoef). Het energieloket is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 t/m 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op 06-30 04 17 61. Het mailadres is: energieloket@033energie.nl.   

Warmteplan voor iedere wijk

In de komende decennia gaat Nederland en dus ook Amersfoort van het aardgas af. Voor elke wijk komt er een warmteplan. Als woningeigenaar kun je daar je eigen plannen op afstemmen. Je hoeft niet te wachten met het verduurzamen van je woning, want isoleren of zonnepanelen installeren, is bijna altijd slim om te doen. Het energieloket van Amersfoort adviseert je daarbij.

De voordelen

Energiebesparende maatregelen hebben meer voordelen dan je misschien denkt, zoals een beter wooncomfort, een gezond binnenklimaat en natuurlijk een lager energieverbruik. Het ligt dan ook voor de hand om het onderhoud van je Duurzame maatregelen kun je zo tegen relatief geringe meerkosten realiseren woning te combineren met het isoleren van gevel, dak en vloer en het plaatsen van zonnepanelen.

Financiering en subsidie

Voor het financieren van duurzame maatregelen bestaan er groene leningen met gunstige rentepercentages. Ook kun je de BTW op de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen. Voor sommige maatregelen bestaan subsidies.

Gratis oriënterend adviesgesprek

Het beste is om verschillende duurzame maatregelen op elkaar af te stemmen, ook als ze met tussenpozen worden uitgevoerd. Dit wordt de no-regret-aanpak genoemd. Bij het energieloket van Amersfoort kunnen woningeigenaren een gratis oriënterend adviesgesprek krijgen over de duurzame mogelijkheden voor hun woning. Kijk op 033energie.nl voor meer informatie.

Stappenplan duurzame maatregelen

1 Isoleren en kierdichting (1A. dak, 1B. gevel, 1C. glas, 1D. vloer)

2 Ventilatie (warmte-terugwinning)

3 Zonnepanelen (opwekken van eigen energie)

4 Warmtepomp

5 Lage temperatuurconvectoren