OVER 033ENERGIELOKET

Centrum Duurzaam Renoveren in Amersfoort

het energieloket vOOR amersfoort EN EEMLAND

033Energieloket is een energieloket voor Amersfoort en Eemland. Je kunt er terecht met vragen over gasloos wonen en het verduurzamen van je woning naar nul-op-de-meter of energieneutraal. Samen met partners ontwikkelde 033Energie duurzame renovatieconcepten voor verschillende woningtypen, van tussenwoningen tot monumenten en appartementencomplexen. We helpen je graag op je weg naar comfortabel, gezond en energievriendelijk wonen. Desgewenst helpen we je met het vinden van een uitvoerend bedrijf. Voor VvE's is er een aparte website: duurzame-vve.nl

033Energieloket is gevestigd in het Centrum voor Duurzaam Renoveren, Hardwareweg 15, 3821 BL Amersfoort (ingang School voor Techniek). Hier kun je o.a. 1:1 bouwkundige renovatiedetails bekijken. Het energieloket is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 t/m 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op 06-30 04 17 61. Het mailadres is: energieloket@033energie.nl.

Warmteplan voor iedere wijk

In de komende decennia gaat Nederland en dus ook Amersfoort van het aardgas af. Voor elke wijk komt er een warmteplan. Als woningeigenaar kun je daar je eigen plannen op afstemmen. Je hoeft niet te wachten met het verduurzamen van je woning, want isoleren of zonnepanelen installeren, is bijna altijd slim om te doen. 033energieloket kan jou daarbij adviseren.

De voordelen

Energiebesparende maatregelen hebben meer voordelen dan je misschien denkt, zoals een beter wooncomfort, een gezond binnenklimaat en natuurlijk een lager energieverbruik. Het ligt dan ook voor de hand om het onderhoud van je Duurzame maatregelen kun je zo tegen relatief geringe meerkosten realiseren woning te combineren met het isoleren van gevel, dak en vloer en het plaatsen van zonnepanelen.

Financiering en subsidie

Voor het financieren van duurzame maatregelen bestaan er groene leningen met gunstige rentepercentages. Ook kun je de BTW op de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen. Voor sommige maatregelen bestaan subsidies.

Stappenplan duurzame maatregelen

1 Isoleren en kierdichting (1A. dak, 1B. gevel, 1C. glas, 1D. vloer)

2 Ventilatie (warmte-terugwinning)

3 Zonnepanelen (opwekken van eigen energie)

4 Warmtepomp

5 Lage temperatuurconvectoren