GROENE LENINGEN (LOKAAL)

Lokale groene leningen

Lokale groene leningen

Als woningeigenaar kunt u energiebesparende verbeteringen aan de woning financieren met eigen geld, een hypotheek of een lening. Energie besparen door bijvoorbeeld isolatie, dubbel glas of zonnepanelen, zorgt voor een lagere energierekening, meer wooncomfort en mogelijk een hogere waarde van uw huis. Zo verdient u de kosten voor maatregelen geheel of deels terug.

lenen soms voordeliger

Geld lenen is soms voordeliger dan eigen geld gebruiken. Dat komt door belastingaftrek van rente, en doordat geïnvesteerd eigen geld als het ware verankerd raakt in de woning. Wat in uw situatie verstandiger is, hangt af van de kosten en rente van de lening, inkomen en vermogen. Een financieel adviseur kan u verder helpen.

hogere hypotheek mogelijk bij een energiezuinig huis

Op grond van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen is het bedrag dat men voor een woning mag lenen, beperkt. Voor energiebesparende maatregelen of de aankoop van een energiezuinige woning mag je echter een extra bedrag lenen. De energierekening is immers lager, waardoor de woonlasten lager zijn.

Welke groene financieringsmogelijkheden er zijn voor jouw situatie ontdek je snel met behulp de handige energiesubsidiewijzer.

duurzaamheidslening amersfoort

Woningeigenaren in de gemeente Amersfoort kunnen een duurzaamheidslening afsluiten. Je kunt hiermee energiebesparende maatregelen in je eigen woning financieren, zoals isolatiemaatregelen en een nieuwe CV ketel. De lening is ook bestemd voor duurzame technieken zoals een warmtepomp, een zonneboiler en zonnepanelen. Met duurzame energietoepassingen en energiebesparende maatregelen gaat je energierekening omlaag. Hiervoor zijn wel eerst investeringen nodig. Een aantrekkelijke lening is dan een interessante optie. Deze regeling is in combinatie met andere regelingen aan te vragen.