JAREN 90 WONING VERDUURZAMEN

Modelwoning jaren '90 nul-op-de-meter

Nul-op-de-meter jaren '90 woning

Voor het duurzaam renoveren van een jaren ’90-woning heeft 033Energie een Nul-op-de-Meter-concept ontwikkeld. Woningen uit de jaren ’90 zijn meestal zo goed geïsoleerd dat met alleen het aanpassen van de verwarmingsinstallatie en het plaatsen van zonnepanelen de woning nul-op-de-meter kan worden. De woning krijgt een nieuwe energiezuinige lage-temperatuur verwarmingsinstallatie. Via de bijbehorende radiatoren kan de ventilatie per ruimte worden geregeld. Een warmtepomp die warmte aan de buitenlucht onttrekt vormt het hart van de nieuwe installatie. Afhankelijk van de situatie en wensen van de gebruiker kan de installatie worden uitgebreid met een zonneboiler. Is uw huidige cv-ketel binnenkort aan vervanging toe? Denk dan na over de aanschaf van een warmtepomp. Op termijn gaat Nederland helemaal van het aardgas af, deskundigen verwachten dat de energieprijzen de komende decennia zullen stijgen. Bovendien kan het goed voelen om deel te zijn van de oplossing van het klimaatprobleem.

Garantie

De werkzaamheden worden onder garantie van BouwGarant uitgevoerd. Voor dit Nul-op-de-Meter concept geeft BouwGarant bovendien een unieke energie-prestatie-garantie. Dat wil zeggen dat BouwGarant de berekende energieprestatie gedurende tien jaar garandeert!

Totaalconcept

Samengevat omvat het volledige Nul-op-de-Meter concept voor een jaren ’90-woning:
- aanbrengen van zonnepanelen op het dak;
- installeren van een warmtepomp;
- installeren van een lage temperatuurverwarmingssysteem;
- aanbrengen van een energiebesparend ventilatiesysteem;
- optioneel kunnen er interne verbouwingen en/of uitbouwen worden gerealiseerd.

Leningen en subsidies

Dit Nul-op-de-Meter concept kan deels worden gefinancierd met een Groene lening of subsidie. Onze adviseurs helpen u graag op weg. Desgewenst kan het concept in twee stappen worden gerealiseerd: eerst zonnepanelen en in een later stadium de verwarmingsinstallatie.

Partners

Het Nul-op-de-Meter-concept voor de jaren ’90-woningen is ontwikkeld door Bloemendal Bouw en Technisch Bureau Van Slooten met behulp van een subsidie van de Economic Board Utrecht en de VNG (Innovatieve Aanpakken).

Update Warmtepomp

In 2019 bleek dat de geplaatste buitenunit van de warmtepomp in de winter enige geluidsoverlast gaf. In samenwerking met installateur Schimmel Techniek  is de warmtepomp (zowel de buitenunit als de binnenunit) toen vervangen door een nieuw super stil exemplaar van de firma Viesmann. Tot volle tevredenheid van de - inmiddels nieuwe - bewoners.

MODELwoning.

Er is een pilotwoning gerealiseerd in Nieuwland. Deze woning is op afspraak te bezichtigen. Neem contact met ons op als u hier aan deel wilt nemen.

Interview met Arco, voormalig eigenaar gerenoveerde jaren '90 woning

Wilt u meer informatie of een modelwoning bezoeken?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met u op.