JAREN 70 WONING VERDUURZAMEN

Modelwoning jaren '70 Nul-op-de-meter

Nul-op-de-meter jaren '70-woning

Voor het duurzaam renoveren van een jaren ’70-woning met plat dak heeft 033Energie een Nul-op-de-Meter concept ontwikkeld. Hierbij wordt de woning optimaal geïsoleerd (begane grondvloer, voor-en achtergevel en dak). Na het aanbrengen van de nieuwe isolatie aan de buitenzijde worden de gevels voorzien van een nieuwe, dunne materialen van het hetzelfde type en kleur als het bestaande, waardoor het karakteristieke gevelbeeld behouden blijft.

De woning krijgt ook een nieuwe energiezuinige lage-temperatuur verwarmingsinstallatie. Via de bijbehorende radiatoren wordt bovendien de ventilatie per ruimte geregeld. Een warmtepomp die warmte aan de buitenlucht onttrekt vormt het hart van de nieuwe installatie. Afhankelijk van de situatie en de wensen van de gebruiker kan de installatie worden uitgebreid met een zonneboiler.

Garantie

De werkzaamheden worden onder garantie van BouwGarant uitgevoerd. Voor dit Nul-op-de-Meter concept geeft BouwGarant bovendien een unieke energie-prestatie-garantie. Dat wil zeggen dat BouwGarant de berekende energieprestatie gedurende tien jaar garandeert!

Totaalconcept

Samengevat omvat het volledige Nul-op-de-Meter concept voor een jaren ’70-woning met plat dak:
- vernieuwen en isoleren van de begane grondvloer;
- isoleren en vernieuwen van voor- en achtergevel;
- isoleren en eventueel vernieuwen van het dak;
- aanbrengen van zonnepanelen op het dak;
- installeren van een luchtwarmtepomp;
- installeren van een lage temperatuurverwarmingssysteem;
- aanbrengen van ventilatiesysteem;
- optioneel kunnen er interne verbouwingen en/of uitbouwen worden gerealiseerd.

Leningen en subsidies

Dit Nul-op-de-Meter concept kan deels worden gefinancierd met een Groene lening of subsidie. Onze adviseurs helpen u graag op weg. Desgewenst kan het concept ook stap-voor-stap worden gerealiseerd, door middel van zogenaamde no-regret maatregelen.

Partners

Het Nul-op-de-Meter-concept voor de jaren ’70-woningen met plat dak is ontwikkeld door Bloemendal Bouw en Seinen Projectontwikkeling, met behulp van een subsidie van de Economic Board Utrecht en de VNG (Innovatieve Aanpakken).

MODELWONING

Er is een modelwoning gerealiseerd in Hoogland. Deze woning is een aantal keren per jaar te bezichtigen. Neem contact met ons op als u hier aan deel wilt nemen.

Interview Gerard en Marianne, eigenaren gerenoveerde jaren '70 woning

Wilt u meer informatie of een modelwoning bezoeken?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met u op.