Informatieavond – Duurzaam Wonen 28 Juni

Informatieavond Duurzaam Wonen
28 juni 2022 – 19.30 uur

Speciaal voor woningen gebouwd na 1995

Het besparen van energie is belangrijker dan ooit. We willen en moeten minder gebruik maken van fossiele brandstoffen. Met de huidige aardgasprijzen wordt het financieel steeds aantrekkelijker om de woning aardgasvrij te maken. Veel woningeneigenaren hebben hiervoor dan ook belangstelling. Tegelijkertijd zijn er diverse vragen:

  • Wat is het beste moment om van het aardgas te gaan?
  • Welke oplossingen en subsidies zijn beschikbaar?
  • Zijn hybride warmtepompen niet aantrekkelijker?
  • Hoeveel ruimte neemt een warmtepomp in?
  • Maakt een warmtepomp veel geluid?
  • Wat komt er verder bij kijken als je je woning wilt verduurzamen?

Al deze vragen komen aan bod tijdens de informatieavond die het Energieloket 033Energie organiseert op dinsdag 28 juni, speciaal voor woningeigenaren in Vathorst. De bijeenkomst wordt gehouden in de Wereld voor Techniek (MBO Amersfoort) | Hardwareweg 15 | 3821 BL Amersfoort en start om 19.30 uur. De inloop is vanaf 19.00 uur. Wij nodigen je van harte uit voor deze avond.

Waarom Vathorst?

Woningen in Vathorst zijn gebouwd na 1995. De huizen zijn goed geïsoleerd. Het is daarom technisch goed mogelijk om deze woningen aardgasvrij te maken. Als woningeigenaar kun je hiermee op elk moment aan de slag. Om je hierbij te ondersteunen, is er een totaalpakket ontwikkeld, speciaal voor deze woningen.

Het totaalpakket

Het totaalpakket bestaat uit maatregelen om de woning volledig aardgasvrij te maken. Belangrijk onderdeel van dit pakket is de geluidsarme warmtepomp. Het totaalpakket is ontwikkeld door een groep bedrijven die zich heeft verenigd in Klimaatmissie Nederland (klimaatmissienederland.nl).

Als je wel wilt verduurzamen, maar geen gebruik wilt maken van het totaalpakket, dan kan dat natuurlijk ook. Het Energieloket 033Energie kan je ondersteunen met het nemen van deelmaatregelen.

We zien je graag 28 juni.