Nieuwe subsidie voor isoleren

Voor het isoleren van hun woning kunnen huiseigenaren vanaf 15 augustus j.l. subsidie krijgen. De subsidie bedraagt circa 20 procent van de kosten. Vanaf 2 september kan de subsidie worden aangevraagd. Je krijgt de subsidie als je zelf in het huis woont dat je gaat isoleren.

Met deze subsidie wordt isoleren nog gunstiger. Een investering in spouwmuurisolatie plus vloerisolatie verdient zich met subsidie in iets meer dan drie jaar terug. Met isoleren verbetert het wooncomfort van je woning. Een beter geïsoleerde woning is ook meer waard.

De nieuwe subsidie Energiebesparing Eigen Huis is een onderdeel van het klimaatakkoord. Deze subsidie is een aanvulling op de bestaande subsidie voor warmtepompen en zonneboilers. De basis voor aardgasvrij wonen is goede isolatie van gevel, dak en begane vloer. Goede isolatie is ook een voorwaarde voor het toepassen van elektrische warmtepompen. Tenslotte leidt isoleren tot forse energiebesparing en daarmee tot klimaatwinst.

Je kunt de nieuwe subsidie aanvragen als je twee of meer isolatiemaatregelen neemt. Maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen zijn onder meer het isoleren van dak, gevel en vloer en hoogrendementsglas. Wie zijn hele huis voorziet van een zeer energiezuinig pakket aan maatregelen, krijgt een bonus van 4.000 euro bovenop de subsidie. Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) is er een aangepaste regeling.

Meer info en aanvragen via: https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/seeh