Aanleiding en team

Aanleiding en team

Het experiment om een monument in Amersfoort naar nul-op-de-meter te renoveren is ontstaan uit de samenwerking van 033Energie en Bouw- en RestauratiebedrijfVan de Burgt&Strooij: zij stonden op het punt het pand aan de Krommestraat 32-34 te restaureren toen 033Energie vroeg of zij interesse hadden om mee te werken aan het project ‘2000 woningen in Amersfoort Nul-op-de-Meter tot 2020’Vandaar de naam: NOMM = Nul-op-de-Meter Monumenten.

Aan de realisatie van dit NOMM-project en het delen van de kennis wordt gewerkt door:

  • Flip van de Burgt en Remco Strooij – Bouw- en Restauratiebedrijf van de Burgt & Strooij
  • Yvonne Feuerhahn – Energieambassade
  • Dieter Dettling – DD-architect
  • Sandra Hovens – monumentenzorg gemeente Amersfoort

locatie

Het pand aan de Krommestraat 32 ligt in het hartje van het historische centrum van Amersfoort: Aan de voorzijde (noordoost) aan een gezellige winkelstraat met unieke zaakjes en restaurants, aan de achterzijde (zuidwest) met een tuintje aan de Singel. Het pand is een hoekpand – de smalle steeg (noordwest, Marktgang) langs het pand verbindt de Krommestraat met de Langegracht.

Doordat de Krommestraat hoger ligt dan de Langegracht heeft het pand aan de voorzijde één en aan de achterzijde twee verdiepingen – het pand is gedeeld in een voorhuis en een achterhuis. Onder het voorhuis aan de Krommestraat ligt een kelder. Het pand wordt gedekt door één groot schilddak.

Het pand is door de jaren heen ingrijpend veranderd.

 

 

 

 

 

Op weg naar energieneutraal

Ad Verburg renoveert zijn meer dan honderd jaar oude woning stap voor stap naar Nul-op-de-Meter.

Wilt u meer informatie of een modelwoning bezoeken?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met u op.